FCA-KP-1-2020/3-000475 – „Ismerd meg környezeted”

A projekt címe:“Ismerd meg környezeted”
A projekt azonosító száma:FCA-KP-1-2020/3-000475
Támogató szervezet (a Magyar Falu Program keretében):Bethlen Gábor Alapkezelő Nonprofit Zrt.
Kezdeményezett neve:Kurityánért Alapítvány
A projekt összköltsége:1.974.000 Ft
A támogatási intenzitás mértéke:100%

Újabb nyertes pályázatról adok hírt!

A Magyar Falu Program, a Miniszterelnökség (mint Támogató) és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. (mint Lebonyolító) a Magyar Falu Program Falusi Civil Alap keretében „civil közösségi tevékenységek és feltételeinek támogatása” (2020.) című pályázati kiírásra, FCA-KP-1-2020/3-000475 azonosító szám: „Ismerd meg környezeted” címmel a Kurityánért Alapítvány által benyújtott pályázata megfelelt a pályázati kiírásban meghatározott tartalmi értékelési szempontoknak, ezért az Ön által képviselt szervezet 1 974 000 Ft, azaz egymillió-kilencszázhetvennégyezer forint támogatásra jogosult.

Kurityánért alapítvány ebből az összegből 10 db túra kerékpárt az alapítvány és a Magyar Falu Program, a Miniszterelnökség (mint Támogató) és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. (mint Lebonyolító) logójával ellátott kerékpár vásárlására nyílik lehetőség. 5 db női kerékpár, 5 db férfi kerékpár.     

A kerékpárokat a helyi lakosok, iskolások vehetik igénybe. „Ismerd meg környezeted” címen lehetőséget biztosítva a túrázásra, A Sajó- és a Szuha –völgyének történelmi és kulturális emlékei megismerésére.  Hangsúlyozva azokat, akik kevesebbet tudnak már gyalogolni!   

Jelenleg a pályázat Bethlen Gábor Alappal való szerződéskötés fázisában van. Hálásak vagyunk, hogy alapítványunk, s így Kurityán településünk is újabb eszközökkel gazdagodhatott a pályázatnak megfelelően! 

A megvalósulásról pár szóban és képekben

Ismerd meg környezeted” elnyert pályázat során a vállalt feladat elérte célját, hiszen megvalósítottuk a kitűzött feladatokat. A munkánk sokszínűségét tovább gazdagítottuk, hiszen, a vásárolt 10 db biciklivel a kisközösségek igényét, a társadalmi csoportok és különböző korosztályok számára biztosítani tudtuk a túrázáshoz szükséges bicikliket. Túrázás, illetve menet közben kiderült, hogy akadtak olyan fiatalok, kiket meg kellett először tanítani, biciklizni, mert nem tudtak. Ez viszonylag több időt vett igénybe. Fő feladatunk közé tartozott: – próba biciklizés – biciklizni való tanítás – KRESZ szabályok ismertetése és elsajátításának elősegítése. A pandémia miatt kevés idő állt rendelkezésünkre, de ennek eredménye mégis az, hogy több fiatal és idősebb elsajátította a KRESZ szabályait, és könnyedén tudták használni a bicikliket, melyet a következő időszakban, tavasszal folytatni fogjuk!

Hálás köszönettel:
Icsó Miklósné
Kurityánért Alapítvány elnöke